• Dom
  • Vijesti

Saopštenje za javnost: Gradske škole Utice ujedinjene za Dan pidžame u znak podrške snu u nebeskom miru

Gradske škole Utice ujedinile se za Dan pidžame u znak podrške snu u nebeskom miru

Školski okrug Utica sa ponosom najavljuje svoje učešće u dirljivoj inicijativi za podršku poglavlju Utica Nacionalne neprofitne organizacije, Spavanje u nebeskom miru. Dana 21. novembra 2023. godine, studenti, fakulteti i osoblje iz cijelog okruga okupit će se na posebnoj manifestaciji "Dan pidžame", prikazujući posvetu Spavaj u nebeskom miru svom sloganu "no dijete ne spava na podu u našem gradu".

Poglavlje Utica Sleep in Heavenly Peace počelo je krajem 2021. godine i dobrovoljno je zasnovano. Sleep in Heavenly Peace domaćin je "izgradnje" događaja, a od njihovog osnivanja njihov tim je ručno izradio 1.200 kreveta i pojedinačnih kreveta. Sleep in Heavenly Peace mobiliše dostavne volontere da svoje krevete odnesu deci u našoj lokalnoj zajednici. "Svako dete zaslužuje bezbedno i udobno mesto za ležanje glave tokom noći.  Uz nepokolebljivu podršku naše zajednice, poglavlje Utica Spavanje u nebeskom miru (SHP) nastoji osigurati da nijedno dijete ne spava na podu, jer svako dijete zaslužuje vlastiti krevet", rekao je Bill Gagnon, predsjednik SHP Utica.

"Nadamo se da ćete svi uživati u svom danu u pidžami, znajući da nas vaša podrška približava tome da svako dete može da sanja u bezbednom, udobnom krevetu."

Učesnici manifestacije Dan pidžame ohrabruju se da nose svoju omiljenu pidžamu u školu, negujući osećaj jedinstva i podižući svest o misiji Spavanje u nebeskom miru. Spavanje u nebeskom miru veruje da svako dete zaslužuje dobar san i mesto koje može da nazove svojim.

Za više informacija o Utica poglavlju sna u nebeskom miru posjetite: shpbeds.org/chapter/ny-utica/. Sleep in Heavenly Peace je neprofitna organizacija posvećena obezbeđivanju bezbednih i udobnih kreveta deci kojima je to potrebno. Osnovana na uverenju da nijedno dete ne bi trebalo da spava na podu, organizacija se oslanja na volonterske napore i donacije za ručno izvođenje kreveta porodicama koje se suočavaju sa ekonomskim teškoćama.